Playa de Palma devine prima destinație turistică la nivel mondial ce acceptă plata cu criptomonede

By on August 10, 2019
reduceriturism.ro veltravel.ro

Într-o conferință de presă organizată de către consorțiul Palma Beach și Cripto Area în restaurantul Chalet Siena din Playa de Palma s-a anunțat instalarea a două bancomate de criptomonede, unul în incinta aceluiași restaurant și un al doilea în Palma, dar și implementarea unui sistem pionier de plată cu ajutorul criptomonedelor în localuri partenere.

Conform reprezentantului Palma Beach, domnul Juan Miguel Ferrer, consorțiul Palma Beach a semnat cu Cripto Area un acord pentru a aduce această tehnologie pionieră în Mallorca transformând astfel Playa de Palma în prima destinație turistică la nivel mondial ce aceptă plata cu criptomonede.

Comform directorului general al Cripto Area, domnul Jaime Martinez Bonnin, interesul pentru criptomonede precum și adopția acestora de către public sunt într-un trend ascendent, iar proiectul Cripto Area a avut parte în primele 20 de zile de la implementare de între 8 și 20 de tranzacții zilnice.

Domnul Bonnin a mai adăugat și faptul că în urma datelor analizate se pare că profilul utilizatorului de criptomonede se încadrează în intervalul de vârstă 20-35 de ani și că până în prezent, 80% dintre operațiuni au fost de schimb de criptomonede pentru euro.

De cealaltă parte, domnul Ferrer a menționat faptul că bancomatele utilizate sunt cele mai moderne din lume și că sunt identice cu cele instalate în Dubai.

Din partea Cripto Area a intervenit și domnul Mălin Cenușă, directorul tehnic, care a menționat faptul că pe lângă faptul că bancomatele alese de către Cripto Area sunt cele mai moderne din lume, unul dintre criteriile pentru care acestea au fost alese e reprezentat de faptul că aceste bancomate sunt fabricate în Portugalia și că astfel ele permit indeplinirea tuturor cerințelor legale pentru operarea cu criptomonede.

Conform domnului Cenușă, bancomatele respective au implementat un sistem automat de verificare a clientului de îndată ce operațiunea depășește suma de 500 de euro, iar această verificare se face, în funcție de sumă, prin verificarea numărului de telefon mobil, scanarea documentului de identitate, realizarea unei fotografii cu clientul și verificarea adreselor clientului în baze de date internaționale pentru a identifica adresele care apar în lista neagră pentru operațiuni suspicioase sau neautorizate.

Acest lucru permite un control complet asupra sistemului de tranzacționare și previne orice tip de activități ilicite.

De asemenea, domnul Cenușă a prezentat presei prezente la eveniment și sistemul de plată ce urmează să fie implementat cu ajutorul partenerilor în Playa de Palma.

Conform reprezentanților Cripto Area, sistemul de plată cu criptomonede urmează să devină operațional în luna septembrie, de îndată ce se încheie perioada de teste.

În același timp reprezentanții Cripto Area au vrut să sublinieze faptul că, în acest moment, criptomonedele sunt utilizate de aproximativ 75 de milioane de persoane la nivel mondial și că numărul de portofele virtuale create a cunoscut o creștere de două milioane de noi utilizatori lunar.

Bancomatul de criptomonede din Chalet Siena a fost instalat într-un lounge pentru a respecta intimitatea utilizatorului și a respecta astfel filozofia și conceptul Cripto Area în ceea ce privește acest serviciu.

Întrebat de către ziariștii prezenți ce alte utilități are acest sistem, domnul Mălin Cenușă a menționat faptul că bancomatele de monede virtuale se pot utiliza și pentru transferul transfrontalier de bani din moment ce se pot trimite criptomonede prin intermediul bancomatului doar cu ajutorul unei poze cu codul QR al portofelului virtual.

Acesta a mai adăugat și faptul că spre deosebire de metodele tradiționale de transfer de bani, bancomatul de criptomonede e mai rapid pentru că transferul e aproape instant și de regulă mai ieftin dat fiind faptul că pentru utilizarea acestui serviciu se percepe un comision fix de 6% indiferent de tipul de tranzacție și moneda virtuală utilizată. Ba mai mult a subliniat faptul că orice operațiune de maxim 500 de euro nu presupune verificarea identității remintentului, iar acest lucru conferă un nivel de intimitate și siguranță pe care metodele tradiționale nu pot să-l ofere.

Cu ajutorul bancomatelor instalate de Cripto Area se pot cumpăra și vinde șase criptomonede: BTC, ETH, LTC, ZEC, DASH, BCH.

La finalul conferinței de presă, reprezentanții Cripto Area au făcut o demonstrație pentru a arăta ziariștilor prezenți ușurința și rapiditatea cu care se poate utiliza bancomatul instalat în Chalet Siena.