Servicii consulare on-line

In urma cu aproximativ o luna, MAE romanesc a lansat si a inceput sa promoveze sistemul on-line de gestiune a solicitarilor consulare denumit eConsulat.ro.

Pentru a va ajuta sa intelegeti mai bine ce reprezinta acest sistem va prezentam mai jos un extras din prezentarea lui:

Acest sistem informatic modern va permite cetăţenilor români să acceseze informaţii consulare de calitate într-un mod eficient şi transparent, beneficiind de un confort crescut datorită posibilităţii de a interacţiona online cu personalul Ministerului Afacerilor Externe, de a trimite solicitări prin mijloace electronice fără a mai fi nevoiţi să se deplaseze in mod repetat la ghişeu, eliminându-se astfel barierele birocratice şi cele geografice.

Drept urmare, se va informatiza preluarea şi soluţionarea tuturor cererilor de servicii consulare (altele decât vizele şi documentele de călătorie – paşapoarte şi titlurile de călătorie).

Totodată, Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetăţeni va avea şi o componentă de programare pentru solicitanţii de servicii consulare.

Pentru cetăţenii români, proiectul vizează simplificarea procedurilor de soluţionare a serviciilor consulare prestate de Ministerul Afacerilor Externe, ceea ce va duce la creşterea încrederii cetăţeanului în reţeaua consulară a României.

Astfel folosind acest sistem puteti sa faceti solicitari de servicii consulare, sa trimiteti actele scanate in prealabil si sa va faceti o programare ulterioara unde veti prezenta la consulat actele trimise in original si veti prelua documentele sau serviciul pentru care ati aplicat.

Scopul acestui sistem este sa reduca birocratia consulara cat mai mult posibil si desi exista o sumedenie de alte functionalitati care ar putea sa fie implementate si care s-ar dovedi utile cetatenilor romani din diaspora, trebuie considerat faptul ca sistemul acesta este la inceput de drum si ca probabil noi functii se vor adauga pe parcurs.

stamp-114353

Înapoi Sus