Castelul de Bellver – Palma

De curand, Castelul de Bellver a fost inclus pe lista celor mai frumoase castele din Spania, alaturi de alte 14 castele de la peninsula.

Castelul de Bellver este un castel cu forma circulara ce are atasate 4 turnuri de observatie, turnuri care ofera niste peisaje privilegiate ce includ orasul Palma, portul din Palma, lantul muntos Tramontana si campia de Mallorca (Pla de Mallorca). In acest fel, castelul ii face onoare numelui ce in catalana veche inseamna „priveliste frumoasa”.

bellver-castle-in-mallorca-balearic-islands-spain

Este una din putinele fortarete circulare din Europa si cea mai veche dintre ele, fiind construita in stil gothic maiorchin la inceputul secolului al XIV-lea din ordinul lui Jaime al II-lea.

Castelul este inconjurat de un sant imens, iar turnul cel mai mare ofera un foisor imens de ale carui privelisti e greu sa te desprinzi.

Adresa castelului este: Calle Camilo José Cela, s/n, 07014 Palma de Mallorca.

Programul de vizitare este urmatorul:

Perioada Aprilie – Septembrie:

Luni: 8:30 – 13:00

Marti – Sambata: 8:30 – 20:00

Duminica si sarbatorile legale: 10:00 – 20:00

Perioada Octombrie – Martie:

Luni: 8:30 – 13:00

Marti – Sambata: 8:30 – 18:00

Duminica si sarbatorile legale: 10:00 – 18:00

Costul unui bilet de intrare pentru vizitarea castelului si a muzeului este de 4 euro pentru turisti, 2 euro pentru tineri intre 14 si 18 ani, pensionari sau grupuri culturale inregistrate oficial, 2.50 euro pentru grupurile aduse de agentii de turism si pentru rezidentii din Palma.

Intrarea este gratuita in fiecare duminica, dar si pentru copii sub 14 ani sau grupurile scolare.

Sursa foto si continut partial

Înapoi Sus