Noi sectii de votare pentru diaspora

Conform unui articol de pe Digi24, la alegerile parlamentare de anul viitor se va putea suplimenta numarul sectiilor de votare la solicitarea cetatenilor aflati in afara tarii.

Astfel pentru infiintarea unei sectii de votare intr-o zona sau localitate unde nu a existat in prealabil este nevoie de o solicitare semnata de cel putin 100 de persoane.

Aceasta cerere trebuie apoi trimisa Autoritatii Electorale si in urma verificarii si confirmarii datelor se poate infiinta o sectie de votare in apropierea zonei de resedinta a celor care au semnat solicitarea.

Cei care nu vor sa faca o astfel de cerere vor putea vota pe listele suplimentare, la sectiile de votare stabilite in prealabil si utilizate si in anii trecuti.

Intr-o zona precum insulele Baleare o astfel de masura este binevenita pentru ca le-ar permite romanilor din Menorca, Ibiza si Formentera sa solicite infiintarea unei sectii de votare atat timp cat peste 100 dintre ei doresc sa voteze si fac o solicitare oficiala catre Autoritatea Electorala.

Înapoi Sus