Vacanta in Menorca (ziua 1)

Pentru ca stiu ca sunt multi rezidenti in Ibiza sau Mallorca ce s-au gandit sa-si petreaca vreo cateva zile in Menorca, sau chiar turisti romani care au auzit de Menorca si nu stiu la ce sa se astepte m-am gandit sa povestesc, pe parcursul a patru parti (cate una pentru fiecare zi petrecuta in Menorca), experienta pe care am avut-o in Menorca, descriind desigur si locurile pe care le-am vizitat.

Si am sa incep cu inceputul enumerand intai metodele de transport.

Din Mallorca am plecat cu un ferry al Balearia pentru ca intentionam sa merge in Menorca cu masina proprie, insa atat din Mallorca, cat si de oriunde de pe continent exista posibilitatea de a ajunge in Menorca cu avionul.

Dupa cum spuneam, noi am plecat cu un ferry al Balearia, ferry ce opereaza doar ruta Alcudia – Ciutadella de trei ori pe zi si face cursa in aproximativ o ora jumate:Am plecat pe la 9 din Alcudia si am debarcat pe la 10:30 in Ciutadella, dar cum portul se afla la periferie n-am mai intrat prin oras ci am iesit pe centura de ocolire, apoi pe Me-1 si ne-am indreptat spre Alaior unde gasisem cazare prin Airbnb. Localitatea in care urma sa ne cazam n-a contat prea mult fiindca aveam in plan sa vizitam cat mai mult si aveam la dispozitie masina personala asa ca de indata ce am gasit un apartament in functie de cerintele si bugetul nostru am facut rezervarea.

Deoarece mai aveam vreo trei ore pana sa facem check-in-ul am hotarat sa ne oprim undeva sa mancam asa ca primul popas l-am facut in Es Mercadal, un orasel micut si foarte curat si bine intretinut.

Proprietara apartamentului ne-a recomandat un restaurant destul de renumit in Menorca, ce se afla in Es Mercadal, insa din pacate la ora la care ne-am dus noi acesta era inchis asa ca dupa o plimbare scurta pe centru am poposit la The Tapas Gastrobar unde am mancat niste tapas excelente.

O mica galerie foto din Es Mercadal gasiti mai jos:

Dupa masa am mai zabovit putin pe strazile din Es Mercadal si apoi ne-am pornit catre Alaior ca sa facem check-in-ul.

Daca in Es Mercadal atmosfera era destul de linistita, in Alaior era forfota mare. chiar si asa, zona in care ne-am cazat a fost foarte linistita. Cel putin noaptea.

Laura, gazda noastra din Alaior, ne-a pregatit din curtoazie un program de 7 zile in care ne recomanda cele mai importante obiective turistice din Menorca, precum si ordinea in care trebuia sa le vizitam ca sa economisim din timp. I-am explicat ca aveam si noi un mic program prestabilit pentru cele 4 zile pe care urma sa le petrecem in Menorca si a costatat ca in linii mari coincidea cu al ei.

Despre apartament nu prea sunt multe de spus, in afara de faptul c-a corespuns pe deplin descrierii de pe Airbnb si chiar daca era destul de modest si pe alocuri demodat, s-a incadrat pe deplin la raportul calitate/pret.

Prima dupa-amiaza am petrecut-o pe plaja din Son Bou, cea mai apropiata plaja ce apartine de Alaior. Plaja Son Bou se intinde pe aproximativ 3 km. si e predominant virgina. Spun predominant fiindca exista o portiune de plaja (in apropierea parcarii) unde se ofera diverse facilitati, insa dupa 500 m.devine la propriu virgina. 

Pentru ca profunditatea apei nu e foarte mare, plaja din Son Bou e o alegere perfecta pentru familii cu copii.

Nu intentionez sa va dau mai multe detalii fiindca altfel as strica elementul surpriza nu?

Cum restul serii l-am petrecut odihnindu-ne am sa ma opresc aici si o sa va povestesc in articolele ce vor urma despre celelalte trei zile petrecute in Menorca.

Ziua 2 =>

Înapoi Sus