Vacanta in Menorca (ziua 3)

Iata ca a venit vremea sa va vorbesc si despre cea de-a treia zi petrecuta in Menorca cu ocazia scurtei vacante pe care am luat-o in iunie.

Am inceput ce-a de-a treia zi dis de dimineata pentru ca voiam sa ajungem la Far de Cavalleria, ce e considerat cel mai nordic punct al insulei.

Astfel din Alaior am pornit pe un drum secundar catre Fornells. De la intrarea in Fornells se merge pe un alt drum secundar, mult mai ingust catre Cap de Cavalleria.

Atentie! Atat Google Maps cat si hartile de GPS se opresc la intrarea pe proprietatea privata de care apartine Far de Cavalleria, insa accesul e permis pana sus la far. Se merge pe un drum privat si prost intretinut si se parcheaza intr-un loc special amenajat pentru asa ceva, insa se poate urca pana sus la far cu masina sau orice alt mijloc de transport, singura regula impusa de catre proprietar si care trebuie respectata cu sfintenie e inchiderea portii de acces ca sa nu scape animalele.

Privelistea pe care o ofera zona farului de Cavalleria e de-a dreptul impresionanta, iar dimineata cand soarele rasare dinspre est rasaritul merita sa fie vazut dintr-un astfel de punct.

O mica galerie foto cu zona farului de Cavalleria gasiti mai jos:

Pentru ca am ajuns mai devreme decat am anticipat initial si am petrecut mai putin timp decat credeam c-o sa petrecem la Far de Cavalleria, ne-am decalat putin programul si am pornit la plaja Cala Pregonda, pe care aveam in plan s-o vizitam dupa pranz.

Cala Pregonda se afla in imediata vecinatate a Cap de Cavalleria si e destulde greu accesibila deoarece se afla la o distanta considerabila de locul in care se poate parca masina, iar distanta respectiva trebuie parcursa pe jos. N-am avut posibilitatea sa masor in vreun fel distanta parcursa, insa as spune ca sunt cel putin 2km. de mers pe jos de la parcare pana la Cala Pregonda.

Chiar si asa, efortul merita fiindca vorbim de o plaja virgina cu nisip rosiatic si o priveliste de neuitat, dupa cum puteti vedea de altfel din galeria de mai jos ce contine atat poze de pe drum cat si de pe plaja:

Drumul pana la Cala Pregonda trece pe langa alte doua plaje mai mici, Cala Mica si Binimella, ambele virgine si marginite de alte plaje si mai mici.

Pranzul l-am luat ca de obicei in cea mai apropiata localitate, iar de data asta a fost Fornells unde am mancat meniul zilei, absolut delicios, in restaurantul Can Burdo. Dupa pranz ne-am intors in Alaior ca sa ne odihnim putin dupa drumul de-a dreptul obositor pe care l-am facut pana la Cala Pregonda si inapoi.

Pe seara ne-am pornit spre Es Grau, un mic sat pescaresc aflat in apropiere de Sa Mesquida unde am facut o scurta plimbare pe stradutele curate si inguste, dar decorate cu bun gust dupa cum se poate vedea de altfel si in galeria de mai jos:

Dupa scurta plimbare prin Es Grau ne-am retras in masarda in care ne-am cazat pentru ceva mai multa odihna deoarece aveam nevoie de forte noi pentru ultima zi in Menorca.

<= Ziua 1 –- <= Ziua 2 –- Ziua 4 =>

Înapoi Sus