Rezultatele Consulatului Itinerant la Palma de Mallorca

Palma de Mallorca a găzduit recent un consulat itinerant român, organizat de Consulatul General al României la Barcelona, eveniment care s-a desfășurat pe parcursul a trei zile intense. Această inițiativă a avut ca scop principal asistarea cetățenilor români rezidenți în regiune, răspunzând eficient și prompt la diversele lor nevoi consulare.

Prin eforturile conjugate ale echipei consulatului, evenimentul a reușit să ofere un total de 301 servicii consulare, consolidând legătura dintre instituții și comunitatea românească. Activitățile desfășurate au inclus eliberarea a 153 de pașapoarte electronice și 24 de titluri de călătorie, semn că mobilitatea și călătoriile internaționale continuă să fie prioritare pentru diaspora.

De asemenea, au fost procesate 70 de acte notariale și 10 acte de stare civilă, esențiale pentru reglementarea situațiilor personale și legale ale cetățenilor. Un număr de 11 documente au fost obținute din România, facilitând accesul la servicii administrative esențiale, iar 5 persoane au primit prima lor carte de identitate românească, un pas important în recunoașterea și exercitarea drepturilor lor civice.

Consulatul General al României la Barcelona a subliniat importanța acestor întâlniri itinerante ca o modalitate de a veni în sprijinul românilor care trăiesc departe de țară, aducând serviciile consulare mai aproape de nevoile lor, eliminând astfel barierele geografice și birocratice.

În încheiere, organizatorii au transmis mulțumiri tuturor celor care au colaborat și s-au implicat în acest proiect, reflectând spiritul de comunitate și cooperare care caracterizează diaspora română din Spania. Aceste consulaturi itinerante nu doar că rezolvă probleme administrative, dar reafirmă și angajamentul României față de cetățenii săi, oriunde s-ar afla aceștia.

Înapoi Sus