Trimite bani acasă cu ajutorul criptomonedelor

Un număr foarte mare de imigranți trimite bani acasă regulat și o face de regulă folosind servicii clasice de transfer de bani sau transferuri bancare.

Ambele presupun de regulă o serie de costuri destul de mari, nu sunt înstant și pe deasupra implică identificarea părților care fac tranzacția de fiecare dată și indiferent de sumă.

Criptomonedele oferă o alternativă ieftină, rapidă și privată

Procedeul în acest caz e relativ simplu și implică utilizarea de unor portofele virtuale ce pot să fie activate pe orice smartphone și a bancomatelor de criptomonede.

De fapt, doar cel care primește are nevoie de portofel virtual pe telefon ca să poată să scoată banii, cel care trimite nu are nevoie de așa ceva.

Portofelele virtuale sunt gratis și de pot descărca din App Store pe orice telefon.

Cel mai utilizat și recomandat datorită faptului că suportă o gamă largă de criptomonede și are propriul portofel digital fizic e Exodus.

Puteți descărca Exodus din App Store pentru iOS și Android.

După ce instalați portofelul virtual, pentru fiecare monedă în parte veți primi o adresă sub forma unui cod QR precum cel de mai jos:

E suficient acest cod QR pentru ca cineva să vă trimită criptomonede de la un bancomat de criptomonede.

Locația bancomatelor de criptomonede se poate identifica foarte ușor cu ajutorul unei aplicații de mobil numită CoinATMRadar sau pe web.

Aici găsiți actualele locații pentru Spania și România.

În Palma găsiți bancomat de criptomonede la Criptoarea pe Carrer del Baró de Santa María del Sepulcre 7 (peste drum de El Corte Ingles de pe Jaime III)

De îndată ce destinatarul îi furnizează expeditorului codul QR al portofelului virtual, expeditorul poate să-i trimită de la orice bancomat de criptomonede suma convenită.

E suficient ca expeditorul să selecteze moneda dorită (trebuie să corespundă cu adresa sub forma de QR) și să introducă bancnotele în bancomat, iar expeditorul va primi criptomonedele în scurt timp, de regulă în câteva minute, după ce tranzacția se validează.

Odată ce are confirmată tranzacția pe telefonul său, destinatarul poate să scoată echivalentul monedelor, în moneda locală de la orice bancomat de criptomonede din apropierea sa.

Singurele costuri ocazionate fiind comisioanele de tranzacționare percepute de operatorii de bancomate de criptomonede.

În cazul Criptoarea comisionul este fix, de 6%, indiferent de sumă și indiferent de tipul operațiunii (cumpărare sau vânzare).

De asemenea, orice tranzacție mai mică de 500 de euro (efectuată într-un interval de 24 de ore) nu presupune niciun fel de identificare dat fiind faptul că în Spania criptomonedele sunt considerate ca fiind valori digitale și astfel are loc fie o achiziție fie o vânzare de criptomonede prin intermediul bancomatelor.

Orice sumă ce depășește 500 de euro și e mai mică de 2000 de euro se poate tranzacționa pe bancomatul de criptomonede, dar e necesară o identificare a clientului, identificare ce se face automat de către bancomat.

Sumele ce depășesc 2000 de euro se fac în regim OTC și e nevoie de identificare în fața agentului Criptoarea și de completarea unui formular.

Pentru mai multe informații privind transferul de bani cu ajutorul bancomatelor de criptomonede, achiziția sau vânzarea de criptomonede puteți contacta Criptoarea la telefon 871 852 475 (în orarul publicat) sau via email la info@criptoarea.net.

De asemenea, în contextul actual, Criptoarea funcționează și pe bază de programare pentru a evita aglomerația.

De altfel nu se permite accesul a mai mult de un client în incintă și se pune la dizpoziție gel dezinfectant.

Înapoi Sus