Apel umanitar – ajutor pentru repatriere

Unul dintre dezavantajele pe care le are munca in strainatate e reprezentat de distanta mare fata de familie, de locurile de bastina si costurile elevate pe care transportul in tara il reprezinta.

Cand vine vorba de repatriere in caz de deces astfel de costuri sunt enorme datorita conditiilor exigente impuse pentru transport si astfel o familie se vede pusa in fata imposibilitatii de a-si repatria si ingropa in tara membrul familiei care a decedat in afara tarii.

Azi am aflat de cazul Madalinei Suditu, o romanca ce muncea in Madrid si care a decedat in urma unui accident nefericit. Familia Madalinei are nevoie de sustinere financiara pentru a-i transporta corpul neinsufletit in tara si pentru a se ocupa de ingropaciune.

Chiar ieri a aparut pe adevarul.ro un articol pe care-l redau partial mai jos si care vorbeste despre aceasta drama:

Mădălina Suditu plecase în urmă cu şase ani din Râmnicu Sărat la Madrid, în căutarea unui trai mai bun iar în ultima vreme muncea la o casă din capitala Spaniei. Soarta i-a fost însă potrivnică, tânăra de 28 de ani găsindu-şi sfârşitul într-un mod stupid. Nenorocirea s-a produs joi, în timpul unei furtuni dezlănţuite peste capitala spaniolă. În urma unei ploi torenţiale, a fost inundată gospodăria din cartierul Hortaleza din Madrid, unde Mădălina muncea. Tânăra a coborât la subsol pentru a scoate lucrurile din apă însă a fost surprinsă de un şuvoi de apă, care a rupt un perete şi apoi a strivit-o, provocându-i moartea. Proprietarul casei a găsit-o după ce apele s-au retras şi a anunţat serviciul de urgenţă, însă tânăra era deja fără suflare.

În urma sa a lăsat un băieţel de numai 5 ani. Familia vrea ca Mădălina să fie înmormântată în ţara ei, mai precis la Sihlea, în Vrancea, însă costurile aducerii sicriului acasă sunt greu de acoperit. Pentru a strânge suma de cel puţin 4.000 de euro, necesară procedurii de repatriere, soţul tinerei face un apel mai ales la românii din Spania să doneze bani într-un cont bancar: 0049 3282 00 2094079904. Informaţii suplimentare la tel. (0034) 642 328 840.

Am sunat si noi la numarul de telefon, am transmis familiei condoleante si am facut o donatie mica ce cu siguranta o sa ajute pentru ca in fond nu conteaza suma ci volumul de donatii primite.

Daca aveti posibilitatea donati catusi de putin in contul respectiv pentru ca familia Madalinei sa poata s-o duca acasa si s-o inmormanteze cum se cuvine.

 

Înapoi Sus