Cazul recent despre care scriam aici e inca o dovada a faptului ca o asigurare de viata cu clauza de repatriere e foarte importanta pentru fiecare dintre noi, cei plecati din tara.
Sunt constient de faptul ca foarte multi dintre romanii plecati din tara, indiferent de tara de adoptie merg pe ideea ca nu li se va intampla tocmai lor. Si totusi accidentele pur si simplu se intampla fara sa existe vreo selectie in ceea ce priveste victimele. Si atunci intrebarea care se impune e cum s-ar descurca o familie din tara sa-si repatrieze ruda atat timp cat insusi familia respectiva depindea de banii trimisi de ruda lor in tara?
Raspunsul e simplu, nu poate si atunci intervine un blocaj de ordin financiar care intarzie orice incercare de a transporta in tara corpul celui decedat in afara tarii si care presupune pentru rezolvarea acestui blocaj un efort financiar enorm.
Pentru necunoscatori, transporarea unui decedat in tara se face folosind un sicriu din plumb, pe avion, iar transportul de la aeroportul de destinatie (de obicei Bucuresti-Otopeni) se face obligatoriu cu masina frigorifica. Ori acest lucru presupune costuri cuprinse intre 5000 si 7000 de euro in functie de tara de origine si orasul de destinatie.
Ori costurile astea astronomice nu ni le permitem 99% dintre noi, cei plecati si n-au cum sa si le permita familia noastra. Tocmai de aceea solutia pentru a evita astfel de costuri si blocaje financiare e o asigurare de viata cu clauza de repatriere.
Stiu ca multi considera acest lucru ca fiind un cost in plus, o taxa pe care o platesti lunar ani sau zeci de ani fara ca banii respectivi sa-ti foloseasca in vreun fel. E drept ca e o taxa aditionala, o taxa care atat timp cat iti permite sanatatea si norocul o platesti degeaba, insa o platesti pentru linistea ta si a familiei tale.
Multi dintre romanii din Spania joaca in mod constant la loto in speranta ca vor castiga. Ideal e sa se gandeasca in acelasi timp la faptul ca viata insasi e o loterie si ca asemeni cum si-ar permite sa piarda 10 euro lunar la loto isi pot permite sa piarda lunar 10 euro platind o asigurare cu clauza de repatriere.
Eu spre exemplu platesc o astfel de asigurare de viata pentru accidente cu clauza de repatriere de vreo 4 ani de zile si ma costa aproximativ 8.50 euro lunar. O suma modica, o suma care-mi asigura linistea si care-mi asigura intoarcerea in tara in eventualitatea unei intamplari nefericite.
Astfel, daca sunteti printre cei care trimit bani in tara pentru ca vreti binele familiei de acolo, incercati ca de acum incolo sa trimiteti cu 10 euro mai putin in fiecare luna si sa va platiti o asigurare cu clauza de repatriere. Veti face mult mai bine familiei facand asta.