De ce e AUR pe podium în diaspora

Foarte mulți sunt surprinși de faptul că AUR e pe podium în diaspora și nu înțeleg de ce anume un partid neolegionar a putut să obțină atât de multe voturi.

Explicația e relativ simplă și chiar am scris la un moment dat (în 2016, după alegerea lui Trump) un articol mai lung intitulat: De ce virează lumea la dreapta?

În articolul ăsta explicam mai pe larg faptul că socialismul, sau social democrația europeană n-a făcut decât să priveze de drepturi majoritatea în favoarea diverselor minorități.

Diversele minorități care aveau de altfel drepturi egale de cam mult timp au primit o serie de privilegii, iar asta a accentuat de altfel discrepanțele și nivelul de ură din societate.

AUR a venit practic cu același discurs politic ca și VOX-ul spaniol și de asta a și prins la public.

Chiar dacă nu se exprimă public, pentru că se tem de eticheta de fasciști, mulți dintre integranții majorității sunt nemulțumiți și chiar frustrați de faptul că au ajuns să fie discriminați, oprimați ideologic și privați de diverse drepturi, printre care cel al liberei exprimări.

Așa face că votează cu partide ce le spun fix ceea ce gândesc și vor să audă de fapt.

Din păcate USR (preferatul diasporei până mai ieri) a virat puternic la stânga (sub conducerea Barna) și asta a favorizat fără echivoc ascensiunea AUR.

Cum românii emigrați prin diverse țări europene n-au avut parte de privilegiile pe care le primesc acum maghrebienii sau refugiații sirieni și cum românii au fost pe alocuri discriminați puternic în țările UE, preferința pentru un partid care pune punctul pe I e relativ normală.

Fără echivoc putem considera că în acest moment România a intrat pe aceeași traiectorie ca și Polonia și Ungaria fiindcă AUR nu poate decât să crească în contextul european actual.

Clustered luxurious golden roses background
Înapoi Sus