Ce mai e pe afară

Din când în când meseria mea mă obligă să mai și ies din casă dat fiind faptul că mentenanța IT e considerată serviciu esențial.

Așa că ieri am ieșit pentru că trebuia să mă ocup de o serie de servere și eram la rândul meu curios să văd ce s-a schimbat.

Exact cum probabil v-ați imaginat deja, drumul a fost foarte pustiu.

Pe autopista de Llucmajor am văzut doar o mașină pe sensul opus și am depășit la un momentdat un camion, în rest n-am întâlnit nimic altceva.

Pe drumurile dintre localități mai apărea câte o mașină.

Totuși, vestea bună e că am condus extrem de relaxat fiindcă n-au mai fost cicliști și n-a mai trebuit să le port și lor grija, mai ales că majoritatea sunt iresponsabili.

Prin localități și magazine era ceva mișcare.

Oameni cu măști și fără (nici eu n-aveam că n-am mai găsit) sau cu mănuși și fără.

Majoritatea oamenilor evită contactul vizual, iar fețele lor denotă destul de multă rigiditate.

Pare-se că toți suferă de o oarecare psihoză.

Pe de-o parte e lesne de înțeles fiindcă există o oarecare teamă.

Totuși, încă nu s-a dovedit științific faptul că virusul se transmite prin obiecte, nu există teste care să confirme că ceilalți sunt infectați sau pot să transmită boala și datele la nivel de comunitate autonomă sunt cel puțin încurajatoare.

Dacă mai punem și faptul că prin mai toate localitățile se dezinfectează străzile odată la două zile și că fără turiști mobilitatea e sub 10% am putea spune faptul că riscul de contaminare aici în arhipelag a scăzut drastic.

Probabil că sunteți curioși cum e cu poliția.

Ei bine, pe traseul parcurs de mine n-am întâlnit deloc poliție, nici la dus nici la întors și nici fitru sau patrulă.

Totuși, asta nu înseamnă că nu e poliție pe străzi sau că nu sunt verificate deplasările.

Cel mai probabil că majoritatea recurselor sunt destinate zonelor de trafic intens și că restul zonelor sunt supravegheate din elicopter sau drone.

Așa că dacă aveți de gând să ieșiți nu vă recomand să vă încumetați fără să aveți un motiv concret și fără să vă încadrați în lista scurtă a celor care au voie să iasă.

Amenzile sunt destul de mari și riscul de contaminare e și mai mare (cel puțin cât timp nu suntem informați concret și suficient trebuie să prespunem că riscul ăsta există).

Înapoi Sus