Feribot evacuat in Mediterrana

Azi in jurul orei 13:50 Autoritatea Portuara a Insulelor Baleare a fost informata privind o situatie de criza la bordul unui feribot operat de compania Acciona – Transmediterranea pe ruta Palma de Mallorca – Valencia.

Din primele date oficiale publicate se pare ca un incendiu a fost declarat la bordul ambarcatiunii pe puntea numarul 4 unde se afla garajul si unde se aflau masinile pasagerilor.

Desi feribotul are o capacitate totala de 954 de pasageri si 150 masini, la bord se aflau doar 110 pasageri si 46 de membri ai echipajului conform informatiilor publicate de firma operatoare.

Initial capitanul a incercat sa stinga incendiul folosind mijloacele disponibile la bord, insa violenta si rapididatea cu care incendiul s-a propagat l-a obligat pe capitan sa ordone evacuarea totala.

In acelasi timp doua nave comerciale operate de Balearia si o nava de la salvament maritim s-au indreptat spre locul in care se afla feribotul afectat de incendiu si au contribuit la evacuarea pasagerilor in conditii normale.

Patru dintre membrii echipajului n-au mai reusit sa ajunga la barcile de salvare si au fost salvati de catre un elicopter al Guardia Civil care i-a transportat direct la spitalul Son Espases din Palma, de unde s-a confirmat faptul ca viata lor nu este in pericol.

Printre pasagerii si membrii echipajului se aflau si romani alaturi de alte 12 nationalitati. Deocamdata nu se stie nici numarul de romani prezenti la bord precum nu se stie nici starea lor.

Astfel, desi exista un comunicat oficial care confirma nationalitatile celor prezenti la bord, Consulatele si Ambasada Romaniei in Regatul Spaniei n-au facut nici o declaratie oficiala in acest sens si nu exista vreo informatie privind constituirea unei celule de criza pentru ajutorarea conationalilor nostri.

Vasul comercial Puglia, operat de Balearia si care transporta la bord persoanele evacuate se indreapta spre portul din Palma de Mallorca si este programat sa ancoreze in port in zona Dic de l’Oest in jur de ora 20:00 ora locala.

Pentru a solicita informatii despre cei prezenti la bord in caz ca sunteti prieteni sau membrii de familie puteti folosi numarul de telefon 971 70 73 02, numar furnizat de compania operatoare a feribotului Sorrento.

foto Diario de Mallorca

Înapoi Sus